14 червня 2019
Впровадження Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССP)

На виконання вимог Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” та нормативно-правових актів, які прийняті на виконання цього Закону, на підприємствах в структурі Департаменту доробки та зберігання Корпорації “Сварог Вест Груп” організовано діяльність з розробки, впровадження та використання постійно діючих  процедур, які ґрунтуються на принципах Системи  управління безпечністю харчових продуктів (НАССР).

Внутрішні вигоди впровадження Системи управління  безпечністю  харчових продуктів  полягають у системному підході, який охоплює параметри безпеки харчових продуктів на всіх етапах життєвого циклу — від виробництва сировини і до використання продукту кінцевим споживачем; використанні запобіжних заходів, а не запізнілих дій щодо виправлення браку та повернення продукції; наявності (підтвердження) задокументованих доказів дотримання вимог технічних регламентів, вимог законодавства та контролю всього циклу виробництва; підвищенні ефективності управління за рахунок оцінки та аналізу діяльності підприємства в розрізі окремих процесів, прозорості і чіткості виконуваних функцій персоналом; зменшенні фінансових втрат від браку за рахунок комплексу заходів своєчасної ліквідації невідповідностей, корегуючих дій, запобіжних заходів його уникнення; безпомилковому виявленні критичних процесів і концентрації на їх основі ресурсів і зусиль підприємства; значній економії за рахунок зниження частки браку в загальному  обсязі виробництва.

Зовнішні вигоди: підвищення довіри споживачів до виробленої продукції; зростання інвестиційної привабливості; створення репутації виробника якісних і безпечних продуктів харчування; додаткові переваги при участі у міжнародних тендерах.

Крім того, система НАССР дозволяє розробити програми-передумови, що створюють сприятливий ґрунт для управління персоналом, виробництвом, закупівлями і реалізацією.

НАССР