03 березня 2017
«Сварог-Захист»: патрулювати, щоб оберігати

2 березня 2017 року у Шепетівці відбулась регіональна нарада за участі представників Головного управління національної поліції у Хмельницькій області та громадських формувань з охорони громадського порядку. Головні теми обговорень – підсумки взаємодії та співпраці органів поліції та громадських формувань за 2016 рік, способи підвищення ефективності забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності у майбутньому. Представники «Сварог-Захист» – у числі організаторів заходу.

За словами Миколи Семенишина, начальника ГУНП у Хмельницькій області, який відкрив нараду, завдяки реформуванню 2016 рік став вирішальним у діяльності національної поліції.

– Минулого року некомплект поліції складав 20%, тому ми звернулись за допомогою до громади. Саме завдяки діяльності громадських формувань, які систематично здійснюють охорону громадського порядку у містах та районах, ми маємо успішні результати спільної роботи за 2016 рік, протягом якого розглянули звернення близько 160 тисяч громадян. Окрім того, нам вдалось успішно реалізувати такі проекти, як «Спорт, поліція, діти» у школах м. Хмельницький та с. Судилків, «Сусідська допомога» у Волочиському районі, «Безпечний будинок» у м. Хмельницький. Разом із тим, варто зазначити, що законодавство, яке регулює засади діяльності громадських формувань у забезпеченні громадського порядку, потребує змін та вдосконалення. Тож цьогоріч сподіваємося на підтримку депутатського корпусу у цьому питанні, – додає Микола Семенишин.

Після виступу начальник ГУНП у Хмельницькій області нагородив медалями, подяками та пам’ятними подарунками керівників найактивніших громадських формувань, у тому числі й Василя Брезіцького, очільника ГФ з ОГП «Сварог-Захист». За його словами, громадське формування протягом 5 років є надійним помічником органів поліції у забезпеченні безпеки і порядку у місті та районі, а також ефективної протидії злочинності.

– У корпорації «Сварог Вест Груп» переконані: для ефективної боротьби зі злочинністю потрібні спільні дії громадськості та поліції, тому у 2011 році було прийняте рішення про створення громадського формування, яке стоятиме на варті безпеки міста та району, – «Сварог-Захист». Нас забезпечили спецодягом, спецзасобами, автомобілями, надали юридичний супровід. Керівництво тодішньої міліції розробило графік та план патрулювання, ми отримали відповідні інструктажі та взялись за роботу. У роботі нашого громадського формування ми тісно співпрацюємо з поліцією, приймаємо участь у регіональних нарадах та семінарах, а громадяни цілком довіряють нам безпеку власного життя. Нагорода, яку ми сьогодні отримали, – результат роботи усього нашого колективу. Ми переконані: якщо наше патрулювання на вулицях міста та району змусить хоч одного правопорушника відмовитись від свого злочинного наміру, то наша робота є недаремною, – коментує Василь Брезіцький, керівник ГФ з ОГП «Сварог-Захист».

Валентин Білянський, начальник Управління превентивної діяльності ГУНП у Хмельницькій області, виступив із доповіддю про підсумки взаємодії органів та підрозділів поліції області з населенням та громадськими формуваннями з охорони громадського порядку за 2016 рік, а присутні на нараді представники місцевої влади відзначили зростання рівня довіри населення до представників правоохоронних органів та побажали охоронцям порядку Хмельниччини успіхів у роботі.

policai

< Повернутися