12 червня 2018
Проект "Тваринництво" у дії

Проект "Тваринництво" Корпорації "Сварог Вест Груп" представлено підприємствами, основним видом діяльності яких є молочне тваринництво. Наразі у складі компанії функціонує 10 ферм у Хмельницькій та Чернівецькій областях.

За кількістю великої рогатої худоби компанія вийшла на показник близько 9 тис. голів, в тому числі 4,3 тис. особин дійного стада. Станом на квітень 2018 року тваринницькими комплексами агрохолдингу щодня виробляється близько 68 т екологічно чистого молока з дотриманням відповідних технологій. Кормозмішувачі на фермах обладнані програмою контролю годівлі "TMR Tracker", що дозволяє відстежувати та коригувати раціони тварин, здійснювати управління складом, витратами та підвищувати ефективність підприємства загалом. У 2017 році валовий надій становив 23 487 т високоякісного молока.

"Молочно-товарні комплекси корпорації мають відмінні умови для утримання та догляду за великою рогатою худобою. Підприємства оснащені високотехнічним інженерним обладнанням, що забезпечує оптимальні умови по догляду за тваринами, а також чітке дозування кормів й кормових добавок. Сертифіковане найвищими стандартами якості молоко агрохолдингу реалізовується таким партнерам-молокозаводам: ПАТ "Дубномолоко", ЗАТ "Тернопільський молокозавод", ПАТ "ВМЗ "Рошен"", – розповідає Наталія Миколаївна Шматлай, член Ради директорів Корпорації "Сварог Вест Груп", виконавчий директор (проект "Тваринництво").

Найкращі технології утримання, доїння та відгодівлі корів втілено в двох надсучасних молочно-товарних комплексах Корпорації "Сварог Вест Груп" – села Велика Медведівка та Лотівка Шепетівського району Хмельницької області.

Тваринницькі господарства корпорації мають статус племінних заводів з розведення української білоголової та української червоно-рябої молочної породи, а також племінного репродуктора з розведення української чорно-рябої молочної породи. Підвищенню ефективності галузі молочного скотарства сприяє селекційно-племінна робота по вдосконаленню породних і продуктивних якостей худоби.

Тваринництво 04.2018